Mardin Artuklu University

Leagues Played
Turkey Uni League 1

Results

Turkey Uni League 01/11 07:00 - Mardin Artuklu University v Agri Ibrahim Cecen University L 52-65
Mardin Artuklu Üniversitesi Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Mardin merkezli bir profesyonel basketbol kulübüdür. Takım, 2017 yılında kurulmuş ve Süper Lig'e 2022-23 sezonunda yükselmiştir.

Mardin Artuklu Üniversitesi Basketbol Takımı, iç saha maçlarını 2.500 kişilik Mardin Artuklu Üniversitesi Spor Salonu'nda oynamaktadır. Takımın baş antrenörü Erdem Can'dır.

Takımın kadrosunda birçok yetenekli oyuncu bulunmaktadır. En önemli oyuncularından bazıları arasında Milli takım oyuncusu Furkan Korkmaz, Amerikalı forvet Elijah Bryant ve Sırp pivot Miroslav Raduljica yer almaktadır.

Mardin Artuklu Üniversitesi Basketbol Takımı, genç bir takım olmasına rağmen kısa sürede büyük başarılar elde etmiştir. Takım, 2022-23 sezonunda Türkiye Kupası'nda yarı final oynamış ve Süper Lig'de play-off'lara kalmayı başarmıştır.

Mardin Artuklu Üniversitesi Basketbol Takımı, Türkiye'nin en iddialı basketbol kulüplerinden biri haline gelmeye kararlıdır. Takım, gelecekte daha büyük başarılara imza atmayı ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmeyi hedeflemektedir.