Gaziantep University

Leagues Played
Turkey Uni League 2

Results

Turkey Uni League 03/29 09:00 1 TOBB University v Gaziantep University L 52-47
Turkey Uni League 12/28 12:00 - Giresun University v Gaziantep University L 74-49
Gaziantep Üniversitesi basketbol takımı, Türkiye'nin Gaziantep şehrini temsil eden profesyonel bir basketbol kulübüdür. Kulüp, 1979 yılında kurulmuştur ve Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele etmektedir.

Gaziantep Üniversitesi, Türkiye'nin en başarılı basketbol kulüplerinden biridir. Kulüp, 2001 yılında Türkiye Basketbol Kupası'nı ve 2007 yılında Türkiye Basketbol Süper Ligi şampiyonluğunu kazanmıştır. Ayrıca kulüp, Avrupa'nın ikinci en büyük basketbol organizasyonu olan EuroCup'ta da mücadele etmiştir.

Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi Spor Salonu'nda maçlarını oynamaktadır. Salon, 3.500 seyirci kapasitelidir.

Kulübün başkanı Mehmet Selim Kaptan, baş antrenörü ise Murat Özyer'dir. Takımın kadrosunda Furkan Korkmaz, Alperen Şengün, Shane Larkin ve James Anderson gibi önemli oyuncular bulunmaktadır.

Gaziantep Üniversitesi, Türkiye'nin en popüler basketbol kulüplerinden biridir. Kulüp, taraftarları tarafından büyük bir destek görmektedir. Kulüp, Gaziantep şehrinin gurur kaynağıdır.