AFECAVOL - U23

AFECAVOL - U23 är en årlig volleybollturnering för damer under 23 år som arrangeras av den afrikanska volleybollfederationen (AFECAVOL). Turneringen grundades 2014 och har sedan dess spelats i olika afrikanska länder.

AFECAVOL - U23 är en viktig tävling för unga volleybollspelare i Afrika. Turneringen ger spelarna en chans att tävla mot de bästa i sin åldersgrupp och att representera sina länder på den internationella scenen.

De åtta bästa lagen i Afrika kvalificerar sig till AFECAVOL - U23. Turneringen spelas i en gruppspelsformat, där de två bästa lagen i varje grupp går vidare till semifinal. De två vinnarna från semifinalerna möts sedan i finalen för att avgöra turneringens mästare.

Den senaste upplagan av AFECAVOL - U23 hölls i Egypten 2022. Egypten vann turneringen och Tunisien kom tvåa. Algeriet och Marocko tog brons- och fjärdeplats.

AFECAVOL - U23 är en spännande och konkurrenskraftig turnering som ger unga volleybollspelare i Afrika en chans att utvecklas och tävla mot de bästa i sin åldersgrupp.