03/26 18:00 3 [4] Djurgårdens IF vs IF Björklöven [6] 4-3
03/25 18:00 3 [3] AIK vs Mora IK [5] 3-4
03/24 17:30 3 [7] BIK Karlskoga vs Södertälje SK [2] 4-2
03/24 17:30 3 [6] IF Björklöven vs Djurgårdens IF [4] 3-2
03/23 17:30 3 [8] Nybro Vikings IF vs Brynäs IF [1] 1-2
03/23 17:30 3 [5] Mora IK vs AIK [3] 4-3
03/23 17:00 1 [14] Västerviks IK vs Östersunds IK [13] 1-5
03/22 18:00 3 [7] BIK Karlskoga vs Södertälje SK [2] 3-2
03/22 18:00 3 [6] IF Björklöven vs Djurgårdens IF [4] 3-4
03/21 18:00 3 [8] Nybro Vikings IF vs Brynäs IF [1] 1-2
03/21 18:00 3 [5] Mora IK vs AIK [3] 4-1

Wikipedia - Hockeyallsvenskan

Hockeyallsvenskan, tidigare Allsvenskan, är en professionell ishockeyliga och den näst högsta divisionen i svensk ishockey för herrar. Serien består för närvarande av 14 lag som spelar en serie i 52 omgångar, vilket innebär att lagen möts fyra gånger under en säsong – två gånger hemma och två gånger borta. Matcherna spelas med seriemetoden som innebär att alla matcher spelas till någon segrar. Ordinarie matchtid är 60 minuter uppdelat på tre perioder. Om lagen gjort lika många mål vid full tid blir matchen förlängd med en ny period om fem minuter där lagen spelar med tre utespelare var. Laget som först gör mål vinner matchen (sudden death). Är matchen fortfarande oavgjord efter övertidsperioden avgörs den med straffar. Seger vid full tid ger 3 poäng, seger efter förlängning ger 2 poäng, förlust efter övertid ger ett poäng medan förlust vid full tid inte ger några poäng alls.

När serien är färdigspelad går lag 1–6 vidare till kvartsfinal, lag 7–10 vidare till Play in, lag 11–12 är färdigspelade för säsongen och lag 13–14 är kvalificerade för Play out. Slutspelet spelas som en cup där lagen möter varandra två och två i en matchserie där den som vinner flest matcher går vidare och det andra laget blir utslaget ur turneringen. Play in, eller åttondelsfinal, spelas i bäst av tre matcher där segrarna går vidare till kvartsfinal som spelas i bäst av sju matcher och där även de sex främsta lagen från grundserien deltar. Segrarna från kvartsfinalerna går vidare till semifinal som spelas i bäst av sju matcher. Även finalen spelas i bäst av sju matcher och segraren vinner Hockeyallsvenskan och får en plats i SHL nästa säsong. Matcherna spelas enligt Playoffmetoden där oavgjorda matcher förlängs med en ny period tills något lag gör mål. Matcherna avgörs alltså inte med straffar som kan ske under seriespelet. Det innebär att matcherna kan bli väldigt långa om lagen är jämna.

Play out spelas mellan lag 13 och 14 i bäst av fem matcher som spelas enligt Playoffmetoden (se ovan). Vinnande lag kvalificerar sig för Hockeyallsvenskan nästa säsong, förlorande lag flyttas ner till Hockeyettan.

Sverige - HockeyAllsvenskan är Sveriges näst högsta ishockeyliga. Ligan består av 14 lag som spelar i två divisioner, norra och södra. Serien har spelats sedan 1937 och är en av de mest populära ishockeyligorna i Sverige. Vinnarna av HockeyAllsvenskan kvalificerar sig för spel i den högsta ligan, Svenska hockeyligan (SHL).